eTwinning

A Heal All projekt egyik feladata egy innovatív tanítási módszertan alkalmazása volt. A 2022/2023-as tanévben három közös tárgyat hirdettünk meg a Debreceni Egyetemen és a Sapientia Egyetemen.

     - Marketing és kommunikáció az egészségturizmusban

     - Szállodagazdálkodás és -gazdaság

     - Vidéki és ökológiai turizmus


A Marketing és kommunikáció az egészségturizmusban tantárgy e-twinning közös projektfeladata egy marketingterv készítése volt. A két egyetem hallgatóinak és a két egyetem oktatóinak közös munkájának eredménye az alábbi felépítésű végeredmény:

     1. Bevezetés, bemutatkozás

     2. Vezetői összefoglaló

     3. Helyzetelemzés (Cégbemutató, SWOT, STEEPLE, versenytárs elemzés, desztináció)

     4. Marketing stratégia (cél, küldetés, filozófia, célcsoport szegmentálás, elemzés, kockázatelemzés)

     5. A marketing mix (termék, ár, csatorna, marketingkommunikáció)

     6. Költségvetés, idő-feladat mátrix

     7. Bibliográfia, hivatkozások lábjegyzetekben

     8. Mellékletek

A csapatok marketingterv fejezeteket kapnak, amelyeket a workshop során kell kidolgozniuk, amit a mentoroktatók folyamatosan, lépésről lépésre támogatnak. Az online térben lehetőség volt külön termek kialakítására, ahol közösen lehetett dolgozni, és természetesen időközönként voltak olyan együttműködések, amelyekben minden csapat közösen vett részt. Az e-twinning módszer célkitűzései megvalósultak, hiszen két különböző helyen és országban dolgoztak a diákok egy projektfeladaton, a résztvevő egyetemek mentortanárainak közreműködésével.


A Szállodagazdálkodás és gazdaságtan tantárgy e-twinning közös projektfeladata egy olyan tematikus terület kialakítása votl, amely a szállodákban gyakorlati problémákat tudja megoldani. A két egyetem hallgatóinak és a két egyetem oktatóinak közös projektfeladata:

10-15 oldal tanulmány a témában: Szállodák digitális innovatív fejlesztése.

1. csapat: technikai és digitális innovációk lehetősége, jelene, jövője a szálloda működésében, legjobb gyakorlatok bemutatása, saját vélemények, javaslatok. Védelem, rendelések, tervezés, bérlés, szervizrendelés, intelligens megoldások a szállodában.

2. csapat: robotika és mesterséges intelligencia a szállodákban; jelen és jövő, jó gyakorlatok bemutatása, saját vélemények, javaslatok. Recepció lebonyolítása, helyettesítése, információ közlése, egyéb HR, takarítás, konyha, szoba stb.

3. csapat: szállodán kívüli digitális appok, célcsoportokra bontva, innovatív desztinációs fejlesztések jelenlegi és jövőbeni fejlesztései, legjobb gyakorlatok bemutatása, saját vélemények, javaslatok. Útvonalak, látnivalók, éttermek útközben, biztosítás, transzferek megrendelése.

4. csapat: digitális, innovatív, mesterséges intelligencia jogi és GDPR korlátai, jogi háttér, turisztikai fogékonyság, vélemény.

5. csapat: digitális, intelligens megoldások, amelyek segítik a szállodamenedzsmentet, például jelentések, elemzések, legjobb gyakorlatok bemutatása, saját vélemények, javaslatok.

A Falusi és ökológiai turizmus tantárgy közös e-twinning projektfeladata egy tematikus terület fejlesztése volt. A két egyetem hallgatóinak és a két egyetem oktatóinak közösen a következő feladatokat kellett megoldaniuk:


     1. Hagyományok újragondolása a falusi turizmusban.

     2. Néptörténeti múzeum tervezése Székelyföldön, Alföldön stb.

     3. Étterem falusi élménytérben 12 gasztronómiai eseménnyel.

     4. Ökológiai innováció a falusi turizmusban Székelyföldön, Szabolcs-Szatmár-Beregben: tanösvények tervezése.

     5. Kreatív turizmus a falusi turizmus szolgálatában.

     6. Akciók és reakciók a falusi turizmusban.

     7. A közösségi márkák szerepe a falusi turizmusban.

     8. A tájértékek vizuális tükrözése a felelős falusi turizmusban.

     9. Ökológiai innováció nemzeti parkban.

  10. Két falusi turizmushoz kapcsolódó termék (szolgáltatás) vendégélményének összehasonlítása.