Képzők képzése

A pályázat keretében több alkalommal is képzésben részesültek a résztvevők. A találkozók fő célja a Moodle rendszer és a TWE portál használatában való megfelelő jártasság elérése volt.

  • Távoktatási rendszerek – átképzés IKT-szakértők és felsővezetők számára
    2022.01.31-02.04. MOODLE SAP I. – (C7, TTL1)

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán kari szintű távoktatási rendszer működik (Moodle rendszer). Az átképzés első részében a Sapientia Egyetem döntéshozói és műszaki munkatársai számára bemutatásra kerülnek a működő rendszer előnyei és eredményei. Az átképzés második része a piacon elérhető, felsőoktatásban használható rendszerek előnyeit és hátrányait mutatta be. Az oktatási hét harmadik része egy távoktatási rendszer üzemeltetésének technikai részleteire összpontosított.


  • Távoktatási rendszerek – Oktatás tananyagfejlesztő munkatársak részére
    2022.02.07-02.11. MOODLE SAP II. – (C8, TTL2)

A tananyagfejlesztésben részt vevő magyar és román munkatársak közös projektmunkájára az előző héten bemutatott Moodle rendszert használták. Az oktatók a tanulmányi hét során tapasztalatot szerezhettek a rendszer használatával kapcsolatosan, és ezt a megszerzett tapasztalatot felhasználták a hallgatókkal történő közös munka során is. A Sapientia később a Moodle rendszert választotta, mint egyetemi távoktatási rendszert.


  • Trainee Work Exchange (TWE) Portál Oktatás - Oktatók képzése
    2023.08.07-08.11. Magyarországi tanulmányút – (C3, TTL3)

A tanulmányút során az erdélyi kollégák a) Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és b) Zemplén-felvidék nevezetességeit ismerhették meg. A TWE portálon lezajlott munkafolyamatok (eTwinning, modulfejlesztés) megbeszélésére is sor került – bemutatásra került a rTWE rendszer használata és kötetlen kérdés-felelet konzultáció alakult ki a héten.

A tanulmányi hét részletes további hivatalos témái: A pályázat aktuális állása, a Heal All; Weboldal fejlesztése; Partner regisztráció/Hallgató regisztrációs kérdések; Jegyzetek/anyagok (prezentáció, kérdésbank); A záró rendezvény/konferencia előkészítése; Pályázatzárás előkészítése (zárás, pénzügyi zárás); Terjesztés és sajtó.