eTwinning

Una dintre activitățile proiectului Heal All este aplicarea unei metodologii didactice inovatoare. În anul universitar 2022/2023, s-a realizat integrarea în planurile de învățământ și predarea 3 discipline în sistem e-twinning la Universitatea din Debrecen și la Universitatea Sapientia.


    - Marketing și comunicare în turismul de sănătate

    - Management și economie hotelieră

    - Turism rural și ecoturism


Tema de proiect realizat în cadrul activităților de e-twinning în Marketing și comunicare în turismul de sănătate este de a crea un plan de marketing în comun. Rezultatul activităților studenților din cele două universități și a profesorilor este un plan de marketing cu următoarea structură:


    1. Introducere

    2. Rezumat

    3. Analiza situației (prezentarea companiei, SWOT, STEEPLE, analiza competitorilor, destinația)

    4. Strategia de marketing (obiectiv, misiune, filozofie, segmentarea grupului țintă, analiză, analiză de risc)

    5. Mixul de marketing (produs, preț, canal, comunicare de marketing)

    6. Buget, matrice timp-task

    7. Bibliografie, referințe

   8. Anexe

Echipele formate din studenții celor două universități primesc capitole ale planului de marketing, pe care trebuie să le elaboreze pe parcursul atelierului, care este susținut continuu, pas cu pas, de către instructorii-mentori. În spațiul online, va fi posibil să existe camere separate în care se va putea lucra și, bineînțeles, vor exista colaborări la intervale de timp, la care participă toate echipele. E-twinning-ul este îndeplinit, deoarece studenți din două locuri și țări diferite vor lucra la un singur proiect comun și sunt asistați de către mentorii din cele două facultăți. 


Activitatea proiectului comun, realizat prin e-twinning în cadrul disciplinei Management și economie hotelieră este de a dezvolta un domeniu tematic care poate rezolva probleme practice în domeniul hotelier.


Proiect comun a studenților și profesorilor celor două universități constă într-un studiu 10-15 pagini într-un document Word, în limba engleză pe teme legate de Dezvoltarea digitală inovatoare a hotelurilor.

Echipa 1: posibilități, prezentul și viitorul inovațiilor tehnice și digitale în funcționarea hotelului, prezentarea celor mai bune practici, opinii proprii și sugestii. Încuietori, comenzi, planificare, închirieri, comenzi de servicii și soluții inteligente în hotel.

Echipa 2: robotica și inteligența artificială în hoteluri; prezent și viitor, prezentarea de bune practici, opinii proprii, sugestii. Efectuarea recepției, comunicarea de informații, suplinirea altor activități precum resurse umane, curățenie, bucătărie, cameră și altele.

Echipa 3: dezvoltări digitale în afara hotelului, aplicații, defalcate pe grupuri țintă; prezent și viitor al dezvoltărilor de destinații inovative, prezentare de bune practici, opinii proprii, sugestii. Itinerarii, atracții, restaurante pe parcurs, asigurări, comandă de transferuri.

Echipa 4: digital, inovativ, limitări legale AI și GDPR, context juridic, receptivitatea turiștilor, opinii.

Echipa 5: soluții digitale, inteligente, care ajută managementul hotelului, cum ar fi rapoarte, analize, prezentarea celor mai bune practici, opinii proprii, sugestii.

Activitatea proiectului comun, realizat prin e-twinning în cadrul disciplinei Turism rural și ecoturims este dezvoltarea unui domeniu tematic. Împreună, studenții și profesorii celor două universități au elaborat posibilități de dezvoltare și soluții în următoarele teme:


    1. Regândirea tradițiilor în turismul sătesc

    2. Proiectarea unui muzeu de etnografie în regiunea Ținutul Secuiesc, Alföld etc.

    3. Restaurant într-un spațiu de experiență rurală cu 12 evenimente gastronomice

    4. Inovație ecologică în turismul rural în Ținutul Secuiesc și județul Szabolcs-Szatmár-Bereg: planificarea unor trasee educaționale

    5. Turismul creativ în slujba turismului rural

    6. Acțiuni și reacții în turismul sătesc

    7. Rolul brand-urilor comunitare în turismul rural

    8. Reflectarea vizuală a valorilor peisagistice în turismul rural responsabil

    9. Inovație ecologică într-un parc național.

   10. Compararea experienței oaspeților a două produse (servicii) legate de turismul rural.