Formarea formatorilor

Participanții au fost instruiți de mai multe ori în cadrul licitației. Obiectivul principal al acestora este de a obține o competență adecvată în utilizarea sistemului Moodle și a portalului TWE.


  • Sisteme de învățământ la distanță - retraining profesional pentru experții TIC și conducerea facultății
    2022.01.31-02.04. MOODLE SAP I. – (C7, TTL1)

Facultatea de Sănătate din cadrul Universității din Debrecen dispune de un sistem de învățământ la distanță funcțional la nivelul facultății. În prima parte a acestui curs vor fi prezentate avantajele și rezultatele sistemului de lucru pentru factorii de decizie și personalul tehnic al Universității Sapientia. În a doua parte a cursului de perfecționare se vor prezenta avantajele și dezavantajele diferitelor sisteme disponibile pe piață pentru utilizarea în învățământul superior.

A treia parte se va concentra pe detaliile tehnice de operare a unui astfel de sistem.


  • Curs on-line pentru acivitățile comune - pentru personalul didactici
    2022.02.07-02.11. MOODLE SAP II. – (C8, TTL2)

Universitatea Sapientia a ales un sistem de învățare la distanță pentru introducere - Moodle. Acest sistem ales a fost utilizat pentru munca comună de proiect între personalul maghiar și român care a participat la elaborarea modulelor și a materialelor de studiu. Astfel, formatorii au căpătat experiență cu sistemul în timpul introducerii, iar această experiență dobândită a fost folosită în timpul introducerii sistemului pentru studenți.


  • Portalul Trainee Work Exchange (TWE) Education - Formarea formatorilor
    2023.08.07-08.11. Curs și vizită de studiu în Ungaria – (C3, TTL3)

În cadrul vizitei de studiu, colegilor din Transilvania au fost prezentate obiectivele turistice și posibilii partneri de prectică din a) județul Szabolcs-Szatmár-Bereg și b) zona montană Zemplén. Au fost discutate procesele de lucru desfășurate pe portalul TWE (eTwinning, dezvoltarea modulelor) – și a avut loc prezentarea portalului TWE, respectiv discuții informale cu întrebări și răspunsuri în timpul săptămânii vizitei - Nyíregyháza - Universitatea din Debrecen, Facultatea de Științe ale Sănătății, Turnul I. și Webex.

Temele oficiale detaliate ale săptămânii de studiu: Stadiul actual al aplicației/licitației pentru site-ul web Heal All; Înregistrarea partenerilor de prectică/înscrierea studenților; Întrebări privind înregistrarea studenților; Cursuri/materiale (prezentare, bancă de întrebări); Pregătirea evenimentului/conferinței de închidere; Pregătirea închiderii proiectului (închidere, închidere financiară); Diseminare și presă; Altele.